torstai 15. elokuuta 2013

Työn alla - Tumma Tonttu

Tartuin eilen illalla tällaiseen GW:n tonttuun. Ajattelin maalata kyseisestä tontusta epägwmäisesti tummaihoisen pimeähaltijan. Edelleen mennään varsin tekniikkatreenivetoisesti. Kaukana ollaan vielä Ropecon-kelpoisesta showcase-tasosta, mutta ainakin maalaaminen maistuu. Mustan pohjamaalin päälle jäävät voimakkaat black-linet ja suuret kontrastit. Mitäpä sitä tyylilajiaan vaihtamaan.

Figu on vielä varsin wip, mutta olen huolissani suttuisuudesta. Joudun tarkastelemaan työnkulkuani ja pohtimaan mistä suttuisuus johtuu. Suttuisuudella tarkoitan siis lähinnä sellaista karkeaa pintaa. Itse värien suttuisuuden korjaa maalaamalla huolellisemmin ohuemmilla sävyillä glaseamalla. Veikkaan heikon pinnan syyksi spray-pohjamaalia.

Viitasta en uskalla ottaa kuvaa. Harjoittelin wet-on-wet -blendausta liquitexin kanssa. Mahdotonta touhua. Jos maaleja yrittää sotkea keskeltä, tekee hallaa jo valmiiksi maalatulle pinnalle. En vaan osaa.

Duelisti ei sitten edennytkään eilen ollenkaan.

Lisäksi mehustelin Youtubesta ruiskumaalaustutoriaaleja. Pohdin mihin olen vanhan Biltema-ruiskuni hukannut. Katujyrän kaltaista meteliä pitäneen kompuran lahjoitin suosiolla muuhun käyttöön, mutta ruisku olisi ollut vielä ihan käyttökelpoinen. Toisaalta hrrastustilojen ollessa mitä on, on pakko vähän laittaa varustehankinnoissakin jäitä hattuun. Olisipa Youtubesta löytynyt yhtä laadukasta sisältöä kymmenen vuotta sitten. Ei olisi tarvinut opetella kaikkea kantapään kautta.


Pahoittelut edelleen kännykkäkuvista, GW-tonttu:


2 kommenttia:

  1. Lupaavalta näyttää. Odotan mielenkiinnolla tämän näkemistä täysin valmiina.

    Jokseenkin lohduttavaa huomata, että myös huomattavasti kokeneemmat maalarit painivat välillä tuon rakeisen lopputuloksen kanssa. Jaa ihmeessä vinkkiä, kun saat ongelman ratkaistua.

    Itselläni primer ja ensimmäinen värikerros menevät vielä smoothisti pintaan, mutta sen jälkeen alkaa rakeisuus puskemaan esiin. Syyksi ehdotettiin, että niissä tapauksissa maalia on liikaa tai liian kuivasti.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Zenfi!

    Pakko todeta, että kokemus näkyy enää lähinnä teoriatietona ja suurena määränä nähtyjä showcase-nappeja. Sen verran pahasti ovat taidot ruostuneet ja tekniikka hukassa, että maalaaminen on kuin opettelisi kävelemään uudestaan.

    Saattaa hyvin pitää paikkansa paksujen maalien aiheuttama rakeisuus. Usein kannattaa ohentaa maaleja runsaasti ja tehdä useampi maalikerros, kuin yrittää saada täysin peittävää aikaan kerralla. Älä kuitenkaan laita ohennettua maalia suoraan paletista nappiin. Maalia on sivellinpesässä liikaa ja virtausta on vaikea hallita. Toisin sanoen maalit eivät mene sinne minne pitäisi. Pyyhkäise kevyesti talouspaperiin ylimääräinen ohennettu maali.

    Ohuempia maaleja käytettäessä auttaa muuten vähän isompikokoiset, mutta laadukkaan siveltimet. Koska maalia mahtuu reilummin, ei ohennettu maali kuivu heti siveltimeen. Laadukas sivellin pitää silti terävän kärkensä ja mahdollistaa tarkankin maalauksen.

    Pelinapeissa ohennuksen ja peittävyyden suhde on tasapainoilua. Showcasea maalatessa kerroksia tulee helposti muutenkin enemmän, joten maali voi olla reilusti ohuempaa.

    VastaaPoista